Angyalfű, Pekingi fű, (Murdannia loriformis)

Angyalfű, Pekingi fű, (Murdannia loriformis)
1 500 Ft

A kínai népi gyógyászatban évszázadok óta használják. A Pekingi fűnek is nevezett trópusi növény a ház minden szobájában jól érzi magát. Hagyományosan széles körben használták és használják napjainkban is a különböző típusú tumoros elváltozások, betegségek kezelésére beleértve a máj, gyomor, belek, méh, emlő, tüdő tumorokat, valamint a leukémia több változatát is. Azt is kimutatták, hogy ez a növény segít erősíteni az immunrendszert, gyógyítja a légzőszervi betegségeket, jó köptető illetve nyákoldószer, hasznos a köhögés csillapítására és az allergiás tünetek ellen, csökkenti a megduzzadt nyirokcsomók méretét, külsőleg használva gyógyítja a nedvedző és gyulladt sebeket, ezeken felül pedig képes csökkenteni a vércukorszintet is.

Részletek

Kiváló és biztonságosan használható sokarcú gyógynövény, több különböző nemzeti és nemzetközi intézmény napjainkban is tanulmányozza immunrendszert erősítő tulajdonságait. Kutatások alapján segíti a gyors talpra állást a sugárkezelést vagy kemoterápiát követően.

Elsődleges hatóanyaga a glikoszfingolipid (G1B) amely citotoxikus hatást fejt ki a tumoros sejtekkel szemben. A murdannia ezen felül igen nagy mennyiségben tartalmaz különböző antioxidánsokat.

Egyéb ismert hatásai:
• bizonyos szívbetegségek, elsősorban ischaemiás szívbetegség esetében kedvező hatású
• erős gyulladáscsökkentő 
• segít a krónikus / lassú gyógyulású fertőzések, sebek kezelésében
• hagyományos gyógynövény légzőszervi betegségek, asztma, allergia ellen
• igen erős méregtelenítő tulajdonságú
•alkalmas az immunrendszer erőteljes stimulálására

Esetleges mellékhatása önmagában alkalmazva nem ismert, a szteroidok hatását befolyásolhatja, azok – főleg nagy dózisú – szedése esetén alkalmazása nem javasolt.

Thai orvosi kutatók úgy találták, hogy ez a növény segíthet az immunrendszer erősítésében, alkalmas lázcsökkentésre, enyhíti a fekélyes tüneteket illetve csökkenti azok kialakulásának esélyét valamint segít a nyirokrendszer rendellenes működésének helyreállításában. A Mahidol University Bangkok kutatásai szerint bizonyos emlő- és vastagbélrák típusok esetében alkalmazása jelentősen lassította azok növekedését.
A University Chiang Mai kutatóorvosai a Murdanniát alapos kutatásnak vetették alá és megerősítették, hogy a növény hasznos lehet a tumoros elváltozások gyógyításában. Az azonosított összetevők a növényben a Phytosteryglucoside (G1a), fenolok, L-fenilalanin, gliko (G1B) Chalconoide, Isovitexin és ceramid. Ezeknek az anyagoknak erős stimuláló hatása van az immunrendszerre, különösen a mutagén kórképek esetében, gátolják a tumorok növekedését anélkül, hogy a citotoxikusak lennének az egészséges sejtekre.

 

Adatok
Cikkszám
g12